Skip to main content

Šta upotpunjuje odličnu hranu? Naravno, odgovor je – odlično vino. Zato smo odlučili da našim gostima upotpunimo uživanje u hrani sa selekcijom vina kuće. U ponudi imamo crveno, roze i bijelo vino kuće, a u nastavku pročitajte više o svakom kao i sa kojom hranom se najbolje slažu.

Crveno vino kuće – Merlot / Cabernet sauvignon

Kombinacija Merlot i Caberne Sauvignon je bogate, tamne rubin boje, a njegove arome se protežu od voćne (crna ribizla, šljiva, kupina, borovnica), do nijansi čokolade. Sadrži 13,5% alkohola.

Naše crveno vino kuće sjajno ide uz crvena mesa, a posebno uz naš biftek. Ne zaboravimo i na naše biftek krpice u maslinovom ulju. Miks Caberne Sauvignon i Merlot daje crvenom mesu jednu puniju notu, tako da nećete pogrešiti ni sa jednim specijalitetom od junećeg mesa

Kombinacija Caberne Sauvignon i Merlot je bogate, tamne rubin boje, a njegove arome se protežu od voćne (crna ribizla, šljiva, kupina, borovnica), do nijansi čokolade. Sadrži 13,5% alkohola.

Roze vino kuće – Pinot grigio

Naš Pinot grigio sadrži 12,0% alkohola, dok mu je ukus blaga mješavina limuna, breskve, i jabuke. Ovo osvježavajuće piće je idealno za ljetnje dane kada poželite da uparite lagan ručak sa vinom.

Pinot grigio ide odlično uz piletinu, tako da vam preporučujemo naše pileće krpice (da li sa kajmakom ili bez, tu odluku prepuštamo vama), kao i naš pileći file. Ovo vino se uklapa i uz predjela, posebno sireve. A ako volite da sačuvate vino za sam kraj uz desert, pino griđio je odličan izbor.

Walter vina

Bijelo vino kuće – Chardonnay

I za kraj, bijelo vino! Naš Chardonnay se najbolje slaže uz nježne ukuse bijelog mesa, tako da vam preporučujemo naše specijalitete od piletine. Naše bijelo vino kuće sadrži 13,0% alkohola.

Svaka boca Chardonnay je posebna priča za sebe što se tiče arome. Možete osjetiti tonove jabuke, limuna, čak i tropske papaje i ananasa, a ponekad možete nazrijeti i nijanse vanile. Upravo zbog te vanilaste arome, Chardonnay možete upariti i sa slatkišima, poput tres leches ili čak i sa urmašicama.

Odaberite Walter vino kuće po svom ukusu i upotpunite svoj ručak ili večeru.